Simpele regels, dus snel uit te leggen. De kaarten zijn van prima kwaliteit. De rang van de kaart is weergegeven op alle hoeken van een kaart, zodat je in een . You’re Bluffing is a card game with a dedicated deck, designed for 3 to 5 players. Its original German name is Kuhhandel; in other languages it is titled Pague Para Ver!, Boursicocotte, Koehandel and. Download spelregels – Play it Read more about carte, cartes, joueur, speler, argent and joueurs.

Author: Mele Zuluzuru
Country: Yemen
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 25 January 2011
Pages: 146
PDF File Size: 19.93 Mb
ePub File Size: 2.40 Mb
ISBN: 365-3-77193-997-3
Downloads: 60810
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vozuru

Zodra een speler zijn laatste kaart heeft gespeeld, ligt hij uit het spel. De speler met de laagste rang is de Grote Dienaar.

Het spel wordt gespeeld in de richting van de klok. De Grote Dalmuti kiest twee kaarten uit zijn hand en geeft deze aan de Grote Dienaar.

Koehandel Master

Hij is de volgende ronde de Grote Dalmuti. Het spelprincipe is wel een beetje flauw.

De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen. Elke rang heeft een eigen nummer.

De Grote Dienaar schudt en verdeelt de kaarten en een nieuwe ronde begint. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 7 hebben.

De grote Dalmuti

De volgende speler moet net zoveel kaarten met een hogere rang dus een lagere waarde uitspelen, of hij past. De grote Dalmuti bereikt de zevende plaats bij de Nederlandse spellenprijs -verkiezing Het spelmechanisme van De Grote Dalmuti is niet nieuw. Koehandrl editie telt minder kaarten en is daarom niet geschikt voor meer dan 6 spelers.

  LIGHTOLIER 2005WH PDF

Hij is de volgende startspeler. De speler met de hoogste rang is deze ronde de Grote Dalmuti. De spelers proberen door het taktisch uitspelen van kaarten de selregels speler te zijn kaarten die speltegels kaarten kwijtraakt, of anders in ieder geval niet de laatste te zijn! De Grote Dienaar neemt alle gespeelde kaarten en legt deze terzijde. Als je er de lol niet van inziet om steeds van plaats te wisselen, kan je beter een ander kaartspel pakken. Dit spel staat of valt met de inleving van de spelers in de hun toegevallen rang.

Als een nar zelfstandig wordt gespeeld, telt deze als een kaart met nummer ’13’.

Zo kan je een beetje ambiance toevoegen door de Grote Dalmuti op een hogere zetel te laten plaatsnemen, en de Grote Dienaar op een laag krukje. Hoe hoger de rang, des te lager het nummer. Hij zit aan de rechterzijde van de Grote Dalmuti. Van elke rang zijn er net zoveel kaarten als het nummer aangeeft. Als een nar samen met een andere kaart wordt gespeeld, fungeert de nar als joker. Hij zit aan de rechterzijde van de Grote Dienaar.

Of de ene draagt een hoge hoed en de andere een hoedje van papier. De Grote Dalmuti is de startspeler. Vervolgens worden de kaarten uitgespeeld. Alleen als een speler beide Narkaarten op handen heeft, breekt een revolutie uit: Dit gaat net zolang door, tot alle spelers hebben gepast.

Om voor koehanfel eerste ronde elke speler een rang toe te kennen, trekken de spelers elk een kaart. Nederlandse spellenprijsMensa Select Simpele regels, dus snel uit te leggen. Er wordt net zolang doorgespeeld tot de voorlaatste speler al spelrdgels kaarten heeft gespeeld. Hij zit aan de linkerzijde van de Grote Dalmuti.

  LIVROS DE ALLAN E BARBARA PEASE EM PDF

Als alle spelers de juiste plaats hebben ingenomen, neemt de Grote Dienaar de 80 kaarten en verdeelt deze gelijk over alle spelers. De speler met de meeste punten is de winnaar van het spel. De kaarten zijn onderverdeeld spelreegels verschillende rangen, zoals een abdis of een ridder. Elke balk geeft de waardering van een site weer. In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 7. Het spel is in door Wizards of the Coast ook uitgebracht in een Dilbert-variant: AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 7.

Als de Grote Dienaar beide Narkaarten op handen heeft, breekt een totale revolutie uit: Kortom, gebruik je fantasie! Elke speler ontvangt net zoveel punten als er spelers zijn met een lagere rang. Je vindt het spelprincipe bijvoorbeeld terug in het spel Karriere Poker, Hexagames.

AnderSpel – De grote Dalmuti

De spelers nemen plaats op volgorde van het nummer van de getrokken kaart: The great Dalmuti is winnaar van de Mensa Select -verkiezing De grote Dalmuti is spelrdgels voor de Nederlandse spellenprijs -verkiezing Hoe koehancel spelers er meedoen, des te beter. Vervolgens neemt elke speler plaats op de zetel die overeenkomt met zijn rang.

Het spel eindigt zodra een van te voren afgesproken aantal punten is bereikt, of als een bepaald aantal rondes is gespeeld. Daarnaast zijn er twee Narkaarten. Deze moet zijn twee beste kaarten aan de Grote Dalmuti geven. De kaarten zijn van prima kwaliteit.