Cleopa Ilie, Îndreptar de spovedanie, Editura Mănăstirea Sihăstria, , Arhimandrit Ioachim Pârvulescu, Sfânta Taină a Spovedaniei pe înțelesul tuturor . Descripción: indreptar de spovedanie, editura agaton, indumar, rugaciuni de pocaintă. Ver más. indreptar de spovedanie, editura agaton, indumar, rugaciuni de. Sursa: DIN MÂINILE TALE, PĂRINTE, SE VOR.

Author: Vukus JoJojinn
Country: Martinique
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 6 November 2013
Pages: 206
PDF File Size: 20.97 Mb
ePub File Size: 1.13 Mb
ISBN: 154-2-33946-127-6
Downloads: 36763
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dimuro

Ioan Maximovitch – Duminica 23 dec. Cand va fi a doua venire a Indrsptar Practica din prezent este necanonica, pentru ca petrecerile tin pana duminica dimineata, lucru care nu mai face posibila participarea credinciosilor la Liturghia de duminica.

Spivedanie Fundraisinguri Organizand Ora de Cafea. Toate anunturile ce apar la rubrica Mica Publicitate apar gratuit si in Ziarul Miorita, cu care parohia noastra are o relatie strasa de colaborare. Primitorii botezului sunt toti cei nebotezati, indiferent de varsta sau de sex, care doresc sa se curateasca de pacatul stramosesc si sa devina membrii ai Bisericii lui Hristos. Sfantul Vasile cel Mare si Sfintele Moliftve.

Cumparand produse ihdreptar la magazinul bisericesc. Troparele din ziua acestei sarbatori redau insemnatatea teologica a taierii imprejur. Sfestania este denumirea populara pentru slujba Aghiasmei mici sau Sfintirea cea mica a apei. Botezul este conditia absolut necesara pentru primirea celorlalte Taine. Aceasta bunavoie sau chenoza desavarsita a lui Hristos este considerata de Biserica un mare praznic imparatesc.

Vecernie a Botezului Domnului. Sa va taiati imprejur si acesta va fi semnul legamantului dintre Mine si voi. Mitropolia Moldovei face eforturi mari pentru a permite accesul a sute de mii de pelerini la sfanta noastra draga.

Preotul poate savarsi aceasta slujba fie in biserica, fie in casele credinciosilor. Biserica Ortodoxa ne invata indrrptar moartea este despartirea sufletului de trup. Valeriu Gafencu – Sfantul Inchisorilor. Fragmentul corespunzator din Vechiul Testament este urmatorul: La acest eveniment, participa intreaga comunitate. Asa cum, din mila si din dragoste de oameni, Hristos a primit infasarea in scutece, la fel a primit si taierea imprejur dupa trup.

  FREUD RATMAN PDF

Biserica ortodoxa romana Sfanta Cuvioasa Parascheva din Newmarket

Acest demers a fost posibil cu bunavointa Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei care a autentificat acest dar printr-un hrisov emis de Mitropolia Moldovei si Lndreptar. Primitorii sunt doi crestini ortodocsi de sex diferit, care nu se afla intr-un grad de rudenie apropiat. El a poruncit si s-au zidit Psalm5.

Duminica dupa Nasterea Domnului. Cei care urmeaza sa se casatoreasaca trebuie sa dovedeasca preotului ca au botez valid si ca au indeplinit conditiile pe care le prevede statul pentru incheierea casatoriei civile.

cleopa ilie indreptar de spovedanie [carteromaneasca.wordpress.com]

E de dorit ca toti cei care locuiesc in casa in care se va savarsi sfestania, sa se spovedeasca si sa se impartaseasca. Cei doi devin prin aceasta Taina un singur trup. Troparul Sfintei Cuvioasa Parascheva.

Noi toti, mamele cu pruncii lor, elevii cu profesori, studentii din marele centru universitar din Iasi dinpreuna cu profesorii lor, bolnavii din spitale dinpreuna cu doctorii, si toti credinciosii ortodocsi spovedane cu preotii lor. La cererea parintelui Mihail Cristea de la Biserica Sfanta Cuvioasa Parascheva din Newmarket, Inalt Prea Sfintitul Nicolae, Arhiepiscopul din cele doua Americi a solicitat si primit vesmantul cu care a fost imbracata Sfanta Cuvioasa Parascheva ca odor indretpar mare pret pentru aceasta biserica nou infiintata.

indreptar spovedanie pdf : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive

Ioan Maximovitch – Duminica 19 Februarie 4: Inchinarea la Sfintele Moaste ale Sfantul Ioan. Rugandu-va pentru mantuirea membrilor si bunastarea ei.

  ADI SHANKARACHARYA SOUNDARYA LAHARI TELUGU PDF

Astfel, atunci cand spunem “voi face o aghiasma”, intelegem slujba, iar cand spunem “voi bea un pic de aghiasma”, ne referim la apa sfintita. In spivedanie, Casatoria se savarsea dupa Liturghia de duminica. Sfintirea caselor credinciosilor se face prin stropirea cu aghiasma mare in ajunul Bobotezei si prin slujba sfestaniei ce se savarseste spocedanie mutarea in casa noua si care se repeta in fiecare an sau chiar mai des, atunci cand lucrarea raului se face simtita in vreun fel in casa.

La fiecare inceput indreprar an, pe 1 ianuarie, crestinatatea sarbatoreste praznicul Sfantului Vasile cel Mare, trecut la cele vesnice in urma cu saisprezece secole. Va asteptam cu drag, Pr.

Pentru ca S-a nascut si a trait intr-un anumit mediu, El a respectat toate randuielile si obiceiurile de atunci. Cumparand online prin portalul parohie i.

O perioada de gratie, in care crestinilor li se da marea sansa divina de a se innoi o data cu anul care incepe. Luni 07 Ianuarie – Sf. Utrenie a Botezului Domnului Ce trebuie sa indeplineasca primitorii botezului In cazul in care se boteaza un adult, i se cere acestuia: Astazi, cununiile sunt savarsite sambata. Sfintirea Caselor la Boboteaza. Ea avea loc in cazul fiecarui copil de parte barbateasca, pentru ca fusese stabilita inca de la inceputuri, printr-o porunca data de Dumnezeu lui Avraam. Acest Buletin poate fi copiat online sau primit prin lista de distributie a parohiei noastre.